Lær at arbejde vidensinformeret

Det at arbejde vidensinformeret handler om at insistere på at vide, hvad vi ved og hvad vi tror, vi ved - og informere de organisatoriske beslutninger på det.

Hvad kan være vigtigere end at vide, om de projekter og indsatser, der besluttes og igangsættes skaber de effekter og resultater, som var intentionen? Hvad kan være vigtigere end at vide, om organisationen bevæger sig i den ønskede retning? 

Vi har i Ineva længe været optaget af spørgsmålet om, hvad der skal være næste bølge i vores måde at give ledelse og organisationer den rette viden på det rette tidspunkt. De sidste år har debatten omkring New Public Management og Resultatbaseret styring været præget af, at vi lægger dette paradigme og denne styringstilgang bag os (hvilket vi byder velkommen med åbne arme). Det interessante er dermed, hvor vi så er på vej hen? Vores bud er, at vi har behov for at arbejde vidensinformeret, hvilket handler om at arbejde evaluativt i den organisatoriske kultur, i ledelsen og i praksis. 

Det at arbejde vidensinformeret er i familie med den datainformerede ledelse, men der ligger mere end data i at arbejde vidensinformeret. Det er også i familie med evalueringsfeltet, da noget helt centralt er at arbejde evaluativt, som i sin korteste form handler om at stille spørgsmål, være kritisk og grundlæggende insistere på at skabe viden om den virkelighed, vi står i. Det handler om at vide, hvad der skaber resultater og om organisatorisk at være realitetstestende, så vi kan kende forskel på, hvad vi ved, og hvad vi tror vi ved. 

Arbejder med vidensinformeret ledelse og praksis bygger på bogen Vidensinformeret ledelse, der er skrevet af Malene Skov Dinesen og udgivet ved Dansk Psykologisk Forlag. 

 

Vi arbejder med både ledere og hele organisationer om at styrke den vidensinformerede ledelse og praksis, så kontakt os på info@ineva.dk eller på 86 14 90 80, hvis du er nysgerrig efter at vide mere.

https://ineva.dk/sites/default/files/styles/top_billede/public/IMG_0288_0.JPG?itok=OJ7AVY6u

Lige nu er der mere på spil i forhold til vidensinformeret ledelse, end der har været nogensinde før. Vi argumenterer, at der er en uafhængig måde at se virkeligheden på. Virkeligheden er ikke bare, hvad man siger den er. Den er, hvad den er. Og vi har en forpligtelse til at se på den.

(Michael Quinn Patton i interview i forbindelse med udarbejdelse af bogen Vidensinformeret ledelse)