IN-SIGT #87: Få en kontorhund

Du er her

Forfattere

Indehaver og chefkonsulent

Læs mere om

I Ineva har vi i næsten 2 år nu haft en kontorhund. Hun hedder Karla og er en gammeldags labrador, og noget af det bedste, der er sket i huset. Vi vidste kollektivt, at det ville være fantastisk for os, og vi har forskningen og evidensen på vores side. Så hermed tre gode grunde til, at I også skal have en kontorhund:

  • Det højner den mentale sundhed. Det har vi masser af lokal evidens for, og det er bakket op af et studie der er publiceret i The International Journal of Workplace Health Management , hvor det konkluderes at en hund på arbejdspladsen sænker stress og giver en generel højere medarbejdertilfredshed. Og selvfølgelig må det være sådan, når man hver eneste dag bliver mødt af den største begejstring, man kunne forestille sig – bare for at komme. Og at en blød snude et par gange om dagen dutter dig for lige at høre, om det ikke var et perfekt tidspunkt lige at lege lidt med et tov eller bare lige klø lidt på maven.  
  • Det mindsker madspild. Altså her afhænger det nok af hvilken hund, man har på sit kontor. Vi har som sagt en labrador-kontorhund, og det er den mest effektive skraldespand, vi endnu har haft. Så når kantinens fad-kotelet er endnu mere tør, end du havde troet (egentlig utroligt, at man stadig kan blive overrasket over HVOR tørt det kan være), så er det ikke nødvendigt at ærgre sig over madspild, for du kan skabe uendelig lykke ved blot at sende den videre. 
  • Det giver flere gå-ture. Vi ved jo godt, at det er en super god ide at få noget luft i løbet af dagen. Vi er oven i købet flyttet til kontoret på Aarhus Ø for at have de bedste betingelser for det. Men uden Karla ville vi uden tvivl komme mindre ud, fordi man lige skal løsrive sig, rejse sig og tage sig sammen til at komme ud. Det skulle ikke være nødvendigt, men det betyder noget, at det også er for ’nogen andres skyld’ – nemlig Karlas. Og hver eneste gang vi bruger de 15 minutter på lige at gå ned til Light House og se på byggeriet og vandet bliver vi bekræftet i, at det er verdens bedste idé.

 

Vores eneste reelle udfordring med at have en kontorhund er at styre os fra lysten til at få en til. For det bliver måske alligevel for meget. Måske. 

Og så lige disclaimeren: Vi er helt med på, at ikke alle synes at det er en perfekt ide at have en hund på et kontor. Vi synes det, men vi tager selvfølgelig altid hensyn til gæster i huset. Karla vi meget gerne sige hej, og hun kan med garanti godt lide dig. Men det er også helt ok, hvis du ikke har lyst, så holder vi hende selvfølgelig væk.

Og så i øvrigt: billedet af Karla i vindueskarmen er opstillet og har været igennem alle mulige filtre, som det sig jo hør og bør på internettet. Hverdagen ser mere ud som de her billeder.

 

 

https://ineva.dk/sites/default/files/styles/top_billede/public/IMG_3580%20kopi.jpg?itok=RGasiR7R