IN-sigt #36: datavisualisering #1

Du er her

Forfattere

Seniorkonsulent

Læs mere om

Forskning viser, at den menneskelige hjerne behandler visuel information hurtigere end tekst, og at 90% af den information, som hjernen optager, er visuel. Derudover lærer 65% af alle mennesker bedst visuelt.

Hovedmålet med datavisualisering er at formidle information effektivt og klart. For at gøre dette, må både æstetik og funktionalitet gå hånd i hånd.

Hos Ineva arbejder vi ofte med store mængder data af kompleks karakter, og som konsulenthus ser vi det som vores opgave at overlevere analyser til vores kunder i en form, som bedst muligt bidrager med viden til udvikling. Målrettet formidling er således en helt central del af vores DNA, og i forbindelse med at kommunikere indhold i en let tilgængelig og håndgribelig form, spiller datavisualisering en vigtig rolle.

Når datavisualisering virkelig fungerer, så er det fordi den kognitive belastning hos modtageren mindskes. Dette gøres ved at organisere informationen og fjerne overflødigt ’rod’ fra visualiseringen, således øjnene ikke forstyrres af indholdselementer uden funktion. Vi søger altså at begrænse den mentale anstrengelse, som det kræver af modtagerens arbejdshukommelse at forstå visualiseringen. Målet er, at det skal være let at forstå og fortolke den information, der gives.

I de næste 4 in-sigter giver vi helt konkrete tips til hvordan ovenstående gøres i praksis. Det er mere simpelt end man tror.

Så følg med de næste uger eller læs mere HER med det samme eller tilmeld dig kurset i datavisualisering HER.

 

https://ineva.dk/sites/default/files/styles/top_billede/public/james-pond-1qkyck-UL3g-unsplash.jpg?itok=VTnan85c