IN-sigt #26: Visuelle spørgeskemaer

Du er her

Forfattere

Seniorkonsulent

Læs mere om

Visuelle spørgeskemaer højner besvarelsesprocenten.

 

Vær kreativ og tænk i billeder og farver i din næste spørgeskemaundersøgelse – det højner med stor sandsynlighed din besvarelsesprocent, og det kan derfor betale sig at kaste lidt flere timer i opsætning og design!

 

Vi arbejder meget med visualisering og i at gøre data letlæselig og overskuelig i vores afrapporteringer. Vi begynder dog også at se en anden trend i retning af mere visuelle spørgeskemaer. Undersøgelser peger i retning af, at spørgeskemaer som er formet på mere spændende måder end de traditionelle bestående af kun ord - faktisk højner besvarelsesprocenten. Det kan derfor give god mening at bruge lidt ekstra tid på design og opsætning. Ved at introducere eksempelvis farver og billeder kan vi fastholde flere respondenter i undersøgelsen og dermed opnå et mindre frafald.

 

Hos Ineva arbejder vi løbende med at eksperimentere med forskelligrettede grafiske opstillinger. Nedenfor har vi givet et traditionelt spørgsmål om transportformer et lille pift (om end det ikke er super aktuelt i disse tider…).

 

 

 

 

 

https://ineva.dk/sites/default/files/styles/top_billede/public/plush-design-studio-l3N9Q27zULw-unsplash.jpg?itok=xV_fouKr