IN-sigt #22: Matrix kodning i NVIVO

Du er her

Læs mere om

Matrix coding gør det muligt at få et skematisk overblik på tværs af dine koder.

 

Det giver dig blandt andet muligheden for, at sammenligne hvad forskellige grupper af mennesker har sagt om en oplevelse eller et problem. Det betyder altså, at matrix coding gør det muligt at sammenligne termer brugt i forskellige kontekster og af forskellige personer. Vi er især glade for at bruge funktionen, når vi arbejder med flere forskellige underprojekter i en evaluering, hvor vi både skal aflevere en evaluering af det samlede projekt, men også af underprojekterne hver for sig. Matrix coding gør det nemt at se kodede tekststykker på tværs af underprojekter og kodede tekststykker specifikt på underprojekter.

 

En matrix coding i NVivo laves sådan:

 

  1. Tryk på ”Query” i øverste bjælke
  2. Tryk på ”Matrix Codning”
  3. Træk de koder du ønsker at sammenholde ind i ”Rows” og ”Columns” boksen.
  4. Tryk ”Run Query”
  5. Herefter kommer der en tabel, hvor der står hvor mange tekststykker, som er kodet med den kombination af to (eller flere) koder. Hvis du dobbeltklikker på dette tal kommer alle tekststykker op indenfor de to (eller flere) sammenholdte koder.

 

 

 

Vi bliver altid glade når vi finder nye smarte måder at arbejde med data på. Har du et tip eller to til at arbejdet med data på en smartere måde?

https://ineva.dk/sites/default/files/styles/top_billede/public/joshua-sortino-LqKhnDzSF-8-unsplash.jpg?itok=4AZwmZmx