Christian Jobling Astrup

Seniorkonsulent
30 42 86 99

CHRISTIAN JOBLING ASTRUP ER SENIORKONSULENT HOS INEVA MED SPECIALE I SUNDHEDSVIDENSKAB.

Som seniorkonsulent beskæftiger Christian sig primært med at drive evalueringer fra de startes op til de afsluttes. Evalueringerne spænder bredt i deres genstandsfelt, men altid med ét fælles træk – sundhed. Med en kandidat i Folkesundhedsvidenskab arbejder Christian med det brede sundhedsbegreb, hvor alle de projekter, som han er en del af i mere eller mindre grad handler om at gøre livet bedre for nogle mennesker. For at bidrage til dette arbejdes der med en udviklingsorienteret tilgang til evaluering, hvor den viden, vi får skabt skal anvendes til at drive projektet eller organisationen fremad. Dette bidrag skal være meningsfuldt, og bliver det kun, hvis vi i fællesskab med opdragsgiver får etableret en stærk efterspørgsel. Derfor indledes en evaluering altid med en proces, hvor formål og efterspørgsel etableres, og Christian sætter en dyd i at facilitere disse.     

Foruden sin rolle som projektleder på Inevas evalueringer underviser Christian på diplomuddannelsen Innovativ Evaluator. Her tages deltagerne med på hele rejsen i evaluering; fra teoretisk ophav over etablering af efterspørgsel, design, dataindsamling, formidling og til perspektiver som etik og positioner.
Derudover underviser Christian på kurset i datavisualisering, hvor formidling er i højsæde. Grundtanken bag kurset er, at uden den rette formidling misser vores modtagere vigtige pointer. Formidling af kompleks stof kan sagtens gøres let og forståeligt. 

Christian er sammen med sine kolleger Malene og Amalie forfatter til bogen Kreative Dataindsamlingsmetoder fra efteråret 2022. Som evaluatorer er det vigtigt for os at formidle, at dataindsamling kan være andet og mere end blot det klassiske interview. Ved brug af kreative greb gør vi dataindsamlingen rigere og faktisk også mere spændende at deltage i for både informant og evaluator. 

Christian sidder desuden i bestyrelsen i Dansk Evalueringsselskab. Her er ønsket at bidrage til, at evalueringsfeltet i Danmark står stærkest muligt. Dette gør vi ved at lave arrangementer, der samler landets skarpeste evaluatorer samt lade os inspirere af bevægelser fra resten af verden. 

Foruden aaaaaaalt det seriøse, der er beskrevet ovenfor, så er Christian privat gift med Nanna og far til 2 små børn. Han elsker alle sine kolleger, men måske allermest sin gode ven Karla (kontorhund).  

 

https://ineva.dk/sites/default/files/styles/personer_top/public/Christian.jpg?itok=_c5KnREe

Christian...

har som 12-årig gået til standarddans i 1 år... Mod sin vilje (blev tvunget af sin mor)

har renoveret sit eget hus (også lidt mod sin vilje) 

 

har engang fået herpes gennem en lånt dykkermaske i Thailand