9
sep
10
sep

Kursus i datavisualisering

Deltag på dette to-dages kursus i datavisualisering, og få både ny viden og konkrete værktøjer til at udarbejde grafer og visualiseringer, der både fortæller den vigtige historie tydeligt og er visuelt smukke.

Undervisere

Indehaver og chefkonsulent
Seniorkonsulent
Evalueringskonsulent
Dato: 
Onsdag, 9. september 2020
Fra kl. 10-16.30
Dato: 
Torsdag, 10. september 2020
Fra kl. 9-15.30
Sted: 
Ineva, Pakhusene, Marianne Thomsens Gade 4, 1. sal, 8000 Aarhus C.

Beskæftiger du dig med data og med kommunikation af data? Ønsker du at dygtiggøre dig inden for formidling af dataresultater? 

INFORMATION OM COVID-19: Vi har et stort kursuslokale og sørger selvfølgelig for god afstand under kurset. Vi går - som altid - højt op i lækker mad og sørger også der for, at der i den forbindelse er helt styr på hygiejnen. 

Den rigtige visuelle præsentation af data øger modtagerens forståelse for de informationer og den viden, som data indeholder. Modtagerens forståelse kan enkelt hjælpes på vej med simple visuelle effekter. Derfor åbner Ineva nu dørene op til maskinrummet, og giver dig mulighed for at lære de helt konkrete redskaber, der ligger bag god datavisualisering. Fokus på dette kursus er at skabe simpel og kraftfuld datavisualisering, der understøtter at den vigtige viden når frem til de rette modtagere. 

Det eneste det kræver af dig er, at du har installeret Microsoft Excel på din computer, og at du er klar til et par dage med konkret arbejde med visualiseringer, du efterfølgende kan bruge til formidlingen af data i din egen praksis. 

 

HVAD FÅR DU UD AF AT DELTAGE?

Kurset i datavisualisering vil give dig:  

  • Kompetencer til at navigere i teorien bag visuel formidling.
  • Tips og tricks til at få de ’almindelige’ grafer i Excel til at være både flottere og nemmere at afkode og forstå
  • Udvidelse af din værktøjskasse med nye og spændende grafer, der hver især både skaber øget visuel kvalitet og understøtter afkodning og forståelse af data 
  • Inspiration til datavisualisering af kvalitative data
  • Anvende de rette visuelle virkemidler til den rette præsentation.

 

Det vil ligeledes give dig følgende kompetencer:

  • Forståelse for de elementære visuelle virkemidler i datavisualisering. 
  • Konkrete metoder til visuel præsentation af data.
  • Redskaber til at fortælle den vigtige historie i din data. 

INDHOLD

Kurset indledes med gennemgang af den grundlæggende teori bag datavisualisering for derefter at bevæge sig over i praktisk anvendelse af Microsoft Excel. Vi starter med helt basale elementer i Excel, herunder både brug af skabeloner, hvordan der bedst ’ryddes op i grafer’, så det vigtige står frem og hvordan hjernen bedst afkoder data. Hurtigt bevæger vi os over i mere avancerede og spændende grafer, der åbner op for nye formidlingsmuligheder. 

Underviserne vil lede dig gennem opstilling og anvendelse af de forskellige datavisualiseringer, og undervisningsformen baseres på hands-on experiences, således deltagerne gennem sessionerne selv arbejder i Excel. 

MÅLGRUPPE

Kurset er for dig, som arbejder med data og formidlingen heraf. Dette kan være i forbindelse med undersøgelser, evalueringer, fremstilling af ledelsesinformation eller andet. En del af dit arbejde er dermed at formidle væsentlig viden til andre, dette være sig ledere, medarbejdere, borgere, kunder eller andre. 

Der er ingen krav til dine Excel-skills på forhånd, dog er det en klar fordel, hvis du tidligere har udarbejdet grafer enten i Excel eller lignende værtøjer. 

 

PRAKTIK OG PRIS 

Kurset finder sted i Inevas undervisningslokaler i Pakhusene, Mariane Thomsens Gade 4B, 1. -3, 8000 Aarhus C. 

 
Kurset afholdes onsdag den 9. september 2020 fra 10-16.30 og torsdag den 10. september 2020 fra 9.00-15.30. 
 
Kurset koster 6.000,- ex. moms ved tilmelding senest den 1. juli 2020. Herefter 7500,- ex. moms.
 
Kurset indeholder forplejning (morgenmad, frokost, kage og ikke mindst ad libitum af slik/chokolade, kaffe og vand) på begge kursusdage. 
 
Kurset kræver, at du har installeret Microsoft Excel på din computer (gerne nyeste version men ældre er ingen hindring), og at man naturligvis tager sin computer med.
 

Mere information

Har du spørgsmål til kurset, er du meget velkommen til at kontakte os på info@ineva.dk eller på 86 14 90 80. Vi glæder os til at høre fra dig.  
http://ineva.dk/sites/default/files/styles/top_billede/public/TopbilledeNY_0.jpg?itok=7YWkTUuu